Šta je ostalo posle terorista FOTO

Tragovi bojnog polja u kumanovskom naselju Divo na sve strane - garež, čaure, porušene kuće, razbijeni krovovi, izrešetani zidovi, vrata i prozori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2015.

10:11

Default images
Foto: B92

Više desetina kamiona i pogrebnih vozila napušta mesto obračuna policije i terorističke grupe.

Jutro nakon okršaja je mirno. Odjekne pokoja detonacija, ali nema razloga za paniku, pripadnici specijalnih jedinica raščišćavaju teren na kome se u protekla dva dana odigrao okršaj s terorističkom grupom.

Kako javlja reporter B92, naselje u kome su vođeni okršaji izgleda kao posle rata, velika je gužva, jer svi dolaze da vide šta se desilo, ali je policije manje nego juče.

Ljudi uglavnom izbegavaju da govore za medije i osim što izražavaju razočaranje zbog svega što se desilo - ne žele da komentarišu događaje iz prethodnih dana. Ipak, neki od njih za sve "krive vlast".
Foto: B92
Pretpostavlja se da u ruševinama ima još eksplozivnih naprava, ali i žrtava terorističkog napada. Ipak, zvaničnih informacija o stradalim civilima još nema.
Foto: Beta/AP
Na obodima naselja i dalje se nalazi nekoliko policijskih punktova, ali ih je mnogo manje nego što je to bilo juče.
Foto: Beta/AP
Deo Kumanova je još bez struje, ali se polako svi vraćaju uobičajenim aktivnostima.

Iz vlasti poručuju da za najugroženije građane spremaju smeštaj i humanitarne pakete.
Foto: Beta/AP
Nastava u školama danas nije bilo, a neće je biti ni sutra, javlja reporter B92 sa lica mesta.
Foto: Beta/AP
U Makedoniji je i danas Dan žalosti zbog pogibije osmorice policajaca.
Foto: Beta/AP
Žestoka borba s naoružanom grupom trajala je dva dana, ubijeno je 14 terorista, mnogo ih je uhapšeno, a stradalo je osam pripadnika policijskih snaga. Među stradalim policajcima je i jedan Srbin.
Foto: Beta/AP
Pročitajte još:

Vođe terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu bili su telohranitelji albanskih političara, a učestvovali su i u borbama na Kosovu i Metohiji, pišu makedonski mediji.
Foto: B92
Snimak akcije hapšenja terorista možete pogledati ovde.
Foto: Beta/AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: