Tadić: Politika je filozofija

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u Rimu da se ekonomska i opšta društvena kriza može savladati samo inovativnom politikom.

Izvor: Beta

Subota, 15.12.2012.

19:03

Default images

Tadić je dodao da je potrebno angažovenje svih političkih stranaka, intelektualaca i naučnika.

"Politika nije samo tehnika, već filozofija, i zato je potrebno da se, u odgovoru na opštu ekonomsku, društvenu i političku krizu, angažuju sve političke stranke, intelektualci, filozofi, pisci, naučnici. Ako su inovacije pretpostavka privrednog razvoja, onda i politika mora da bude inovativna, a ne tradicionalna i oslonjena na stare odgovore", poručio je Tadić na konferenciji Nove progresivne alijanse koja se održava u Rimu.

Kako je saopšteno iz DS, na konferenciji Nove progresivne alijanse, na kojoj učestvuje Tadić, bilo je reči o budućnosti stranaka levičarske orjentacije u novim okolnostima krize.

DS dodaje da se lider nemačke opozicione Socijaldemokratske parije Zigmar Gabrijel u svom govoru složio sa Tadićem i naveo da je Progresivnoj alijansi potrebna nova politička filozofija.

U radu koferencije su, između ostalih, ucestvovali i visoki predstavnik Socijalisticke partije Francuske Arlem Dezir, guverner Vermonta Piter Samlin i predsednik argentinskih socijalista Alfredo Lazareti, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: