Pastor: Uskoro rasprava o statutu

Lider SVM Ištvan Pastor očekuje da će Skupština Srbije uskoro raspravljati o Statutu Vojvodine i pratećem zakonu o nadležnostima pokrajine.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

10:00

Default images

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je za informativni portal Autonomija rekao da to uverenje bazira ne samo na ishodu sastanka koji je pre desetak dana imao s predsednikom Srbije i liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem, nego i na informacijama koje tim povodom ima i od drugih nivoa centralne vlasti, a prvenstveno iz Vlade Srbije.

"Priča o statutu je kao put sa mnogo krivina od kojih je jedna velika krivina ispred nas i koja će se uskoro pojaviti na vidiku. Uveren sam da će se priča razrešiti odmah iza krivine koja će se uskoro ukazati", rekao je lider SVM-a.

On je ponovio da SVM neće pristati ni na kakve izmene Predloga statuta, sem "terminoloških i eventualnih propusta u intrepunkcijskim znakovima".

Komentarišući spekulacije da vladin predlog zakona o nadležnostima Vojvodine ne sadrži odeljak o finansiranju novih poslova pokrajine, Pastor je rekao da se nadležnosti ne mogu preneti bez finansijskog okvira za njihovu realizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: