Akcija za hvatanje Mladića

Rasim Ljajić je potvrdio večeras da je u Beogradu izvršena akcija u potrazi za Ratkom Mladićem. Bez uhapšenih.

Izvor: Beta

Utorak, 15.05.2007.

21:13

Default images

Koordinator za sprovodjenje Akcionog plana Rasim Ljajić izjavio je sa skupštinske govornice da je u akciji koja je počela oko 10.30 i trajala do večeras tražen Ratko Mladić, ali niko nije uhapšen. Akcija je izvedena korektno, niko se nije žalio da su mu ugrožena prava i niko od haških optuženika u tom objektu nije pronadjen, naveo je Ljajić.

Tužilaštvo za ratne zločine potvrdilo je da je obavljen pretres vojnog objekta u Deligradskioj ulici u Beogradu, ali da nije pronađena nijedna osoba optužen pred Haškim tribunalom.

U saopštenju Tužilaštva za ratne zločine navodi se da su, u skladu sa akcionim planom Vlade Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom, nadležni vojni organi u zakonito sprovedenom postupku obavili pretres tog vojnog objekta.

"Utvrđeno je da se tamo ne krije nijedna osoba optužena pred Tribunalom u Hagu", piše u saopštenju.

Iz vojnog objekta u Deligradskoj ulici u Beogradu večeras oko 22 sata izašlo je nekoliko policijskih vozila, među kojima i dve "marice" sa otvorenim vratima, kako bi prisutni novinari mogli da vide da u njima nema nikoga.

Novinarima se obratio upravnik vojnog hotela Dane Ćirković, koji je rekao da se ništa ne događa, da su posete do 22 časa, posle čega se kapije zatvaraju i zamolio predstavnike štampa da dođu sutra.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je u vojnom hotelu u Deligradskoj ulici pretreseno 300 soba, iako je postojao nalog za pretres samo sobe broj 416.

Nikolić je to kazao za skupštinskom govorncom citirajući dokument iz suda i tužilaštva.

On je naveo da je policija od 9.30 pretresala taj objekat i da bi to još činila da je poslanici SRS nisu prekinuli svojim nastupom za skupštinskom govornicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: