Poljska "lepo" objasnila Volodimiru Zelenskom

Članice NATO nisu postigle sporazum o slanju borbenih aviona F-16 Ukrajini, izjavio poljski premijer Mateuš Moravjecki.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2023.

11:05

Poljska
EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

On je, u intervjuu za španski list “El Mundo”, rekao da bi takva odluka morala da bude donesena na nivou cele Alijanse.

“Ukoliko nismo konstantni u pomaganju Ukrajini, budućnost Evrope biće dovedena u pitanje, a cena koju ćemo morati da platimo biće prevelika”, rekao je on.

“U svakom slučaju, istakao je Moravecki, odluka o borbenim avionima F-16, biće donesena na nivou cele Alijanse, a dogovor o tome još nije postignut i nikakva odluka još uvek nije doneta”, rekao je poljski premijer.

Njegova izjava dolazi nakon što je poljski ministar odbrane prošle sedmice rekao da Poljska ne planira da pošalje Ukrajini američke avione F-16.

S druge strane, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahteva da se njegovoj zemnlji pošalju američki borbeni avioni, koje smatra ključnima za odbranu Ukrajine od ruskih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: