Vagnerovci nezaustavljivi: Opkoljeno?

Ruske snage nastavljaju da napreduju u Ugljedaru i utvrdile su se u istočnom delu grada, izjavio je v.d. šefa DNR Denis Pušilin za televiziju "Rusija 24".

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 30.01.2023.

10:48

Vagnerovci nezaustavljivi: Opkoljeno?
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

On je dodao da je u toku napredovanje i u predgrađima Ugljedara.

Prema njegovim rečima, u Artjomovsku se nastavljaju žestoke borbe.

"Prerano je govoriti o operativnom opkoljavanju Artjomovska, tamo se nastavljaju prilično žestoke borbe. Grupa ‘Vagner’nastavlja da radi danonoćno. Negde se vode pozicione borbe, ali u glavnim oblastima vidimo, naravno, napredak", istakao je Pušilin.

Oslobođenje sela Blagodatno u Artjomovskom okrugu DNR značajno će poboljšati pozicije ruskih jedinica i omogućiti da se preseče još jedan od puteva snabdevanja protivnika, istakao je Pušilin.

"Sada nam je važno da presečemo put Časov Jar-Artjomovsk. To je jedan od retkih preostalih puteva snabdevanja neprijateljske grupe. Ovde vidimo i određene uspehe u oslobađanju naselja Blagodatno, što će omogućiti da se značajno unaprede naše pozicije i preseče jedan od puteva snabdevanja u rejonu naselja Krasna Gora", objasnio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: