Pucano na ruski helikopter

Na aerodromu Mogadišu pucano je na ruski helikopter kompanije "UTair-Helikopterske usluge" koji je učestvovao u humanitarnoj misiji.

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 29.01.2023.

18:52

Pucano na ruski helikopter
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Kako je saopštila ambasada Rusije u Džibutiju, koja obavlja funkcije ambasade u Somaliji, nije bilo žrtava.

Incident se dogodio 23. januara, ali je tek sada saopšteno. "Na međunarodnom aerodromu grada Mogadiš (Savezna Republika Somalija) pucano je na parkirani ruski helikopter kompanije UTair – Helikopterske usluge, koji učestvuje u vazdušnom saobraćaju humanitarne misije UN u Somaliji. Helikopter je pretrpeo manju štetu. U incidentu nema povređenih, ruski piloti nastavljaju da rade kao i obično", rekli su novinarima iz ambasade. Kako je saopšteno iz diplomatskog predstavništva, prema preliminarnim podacima, u granatiranje je učestvovala teroristička grupa Al Šabab koja deluje na teritoriji ove istočnoafričke zemlje. "Istraga je u toku", saopštila je diplomatska misija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: