Velika policijska akcija u Šapcu: "Pala" međunarodna kriminalna grupa zbog trgovine ljudima

Uhapšena je petočlana međunarodna kriminalna grupa koja se tereti da je delovala na teritoriji Srbije i Italije i izvršila krivično delo trgovina ljudima.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2022.

14:50

Velika policijska akcija u Šapcu:
Deposit/ToskanaInc

Uhapšeni su Z. T. (1990), S. I. (1987), B. Š. (1991), D. A. (1990) svi iz Šapca i M. B. (1972) iz Loznice, dok se za još jednom osobom traga.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Šapcu.

Oni se sumnjiče da su od prve polovine 2016. do kraja septembra 2022. godine, koristeći teške prilike više lica sa teritorije Šapca, istima najpre davali novac sa većom kamatom, dovodeći ih u položaj dužničkog ropstva.

Potom su ih, kako se sumnja, dovodili u zabludu, da će taj novac, čija je kamata stalno rasla, moći da vrate prosjačenjem u Italiji.

Oštećeni su dobijeni novac u Italiji davali članovima ove kriminalne grupe, a oni koji nisu hteli da prose primoravani su silom i pretnjom.

Na ovaj način, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, koje su trošili za sopstvene potrebe i luksuzan život.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je pronašala 14.640 evra, manju količinu australijskih i američkih dolara, 560.000 dinara, osam mobilnih telefona i više kartica za mobilne telefone.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: