Ubijena tri pakistanska vojnika

Militanti su tokom prethodne noći pucali sa teritorije Avganistana iz teškog naoružanja na pakistansku vojnu ispostavu u regionu Severni Vaziristan.

Izvor: B92

Subota, 23.04.2022.

12:04

Ubijena tri pakistanska vojnika
EPA-EFE/STRINGER

Pakistanska vojska navodi da su sa druge strane granice ubili tri njihova vojnika.

Usledio je vatreni okršaj u kom je ubijeno nekoliko militanata, prenosi AP, uz napomenu da detalji napada još nisu utvrđeni.

Ovaj napad se dogodio nakon serije eksplozija u poslednjih nekoliko dana, uključujući bombaški napad na džamiju u severnoj provinciji Kunduz u kojem su poginule 33 osobe.

Veliki porast napada u Avganistanu i u susednom Pakistanu predstavlja bezbednosni izazov sa kojim se suočavaju avganistanske talibanske vlasti, navodi AP.

Talibanske vlasti su obećale da nijedna militantna grupa neće moći da koristi avganistansko tlo kao bazu za napad na drugu zemlju, ali Kabul još uvek nije ispunio to obećanje.

Na teritoriji Avganistana postoji više militantnih organizacija među kojima su Islamska država, Terik-e-taliban, koji čine nasilni pakistanski talibani, i kineski militantni Ujgurski pokret, prenosi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: