Jutros bio kolaps na granicama Srbije, za neke još traje

Zbog sezone godišnjih odmora koja se tek zahuktava na pojedinim graničnim prelazima, na ulazu i izlazu iz Srbije, stvorene su ogromne gužve u jutarnjim satima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.06.2021.

07:10

Jutros bio kolaps na granicama Srbije, za neke još traje
Ilustracija: EPA-EFE/ Wojtek Jargilo

Prema informacijama Uprave granične policije u 5:15 časova putnička vozila na Horgošu na ulazu čekajala su pet, a na Kelebiji na izlazu četiri sata.

Sada se situacija normalizovala i na gotovo svim graničnim prelazima, na ulazu i izlazu iz Srbije, na putničkim terminalima, čeka se oko 30 minuta.

Međutim, prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova teretna vozila na graničnom prelazu Šid čekaju šest sati, a na Horgošu pet. Na graničnom prelazu Batrovci, teretna vozila čekaju 180 minuta, na Kelebiji 240, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja.

Vozače i danas očekuje veoma toplo vreme, zato u vožnji treba praviti češće pauze, savetuje AMSS.

Sezona godišnjih odmora povećava broj učesnika u saobraćaju, a i mogućnost većeg broja saobraćajnih nezgoda, napominje AMSS.

Na putevima je gradjevinska sezona u punom jeku, u toku je izgradnja novih deonica, ali se radi i na zameni dotrajalih slojeva asfalta.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: