Irak: Komandant iračke milicije pušten na slobodu

Komandant iračke milicije Kasim Mahmud Musleh oslobođen je danas nakon što je sudija naložio njegovo puštanje.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

15:31

Irak: Komandant iračke milicije pušten na slobodu

Njegovo hapšenje prošlog meseca izazvalo je neslaganje između vlade i paravojnih grupa.

Zvaničnici su rekli da će sastanak biti usmeren na tekuće tenzije između vlade i nekih grupa milicije povezanih s Iranom nakon Muslehovog hapšenja.

Pristalice su Musleha dočekale zagrljajima i poljupcima na centralnom bagdadskom mostu Jadrija nakon puštanja, fotografišući se sa njim kako bi to proslavili.

Dvojica iračkih zvaničnika rekla su da je Musleh pušten u 8 sati ujutro i da se vratio u Karbalu, na jugu Iraka, njegov rodni grad, gde su ga pristalice, takođe, pozdravile.

Musleh je šef Snaga narodne mobilizacije u provinciji Anbar.

Uhapšen je 27. maja zbog optužbi za terorizam nakon sudske istrage, a njegovo puštanje na slobodu naložio je istražni sudija, kome su poslati spisi predmeta, rekla su dva neimenovana iračka zvaničnika.

Oni su istakli da je puštanje zasnovano na nedovoljnom broju dokaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: