Ambasador Jan Bratu novi šef Misije OEBS u Srbiji

Ambasador Jan Bratu, koji je do sada obavljao dužnost šefa OEBS na Kosovu, imenovan je za novog šefa ove misije u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2020.

12:41

Ambasador Jan Bratu novi šef Misije OEBS u Srbiji
Ilustracija: Depositphotos/ AleksTaurus

Odluka stupa na snagu 1. januara 2021. godine, piše Koha.

Kako navodi taj medij, imenovanje Bratua najavljeno je pismom, koje je državama članicama poslao albanski ambasador u OEBS-u Igli Hasani.

U međuvremenu, još nije objavljeno ko će biti imenovan za novog šefa Misije OEBS na Kosovu, piše Koha.

Prema dosadašnjim izveštajima, u najužem izboru bila su četiri kandidata. To su bivši britanski ambasador u Srbiji Majkl Davenport, bivši francuski ambasador na Kosovu Didije Šaber, bivši ambasador Finske u severnoj Makedoniji Nina Soumalainen i bivša visoka zvaničnica Euleksa Ketrin Feron.

Norvežanin Bratu, bio je šef Misije OEBS na Kosovu od 1. oktobra 2016. godine. Pre toga bio je ambasador u Bosni i Hercegovini (2006-2011), a zatim na Kosovu i Albaniji (2011-2016), podseća Koha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: