Drama kod Krita: Potonuo brod sa migrantima, još se traga za nestalima

Najmanje tri migranta su se udavila dok je 56 spaseno, nakon što je brod kojim su plovili potonuo u blizini Krita, javljaju agencije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2020.

21:14

Drama kod Krita: Potonuo brod sa migrantima, još se traga za nestalima

Akcija spasavanja nastavila se i tokom večeri, kako bi se pronašli i drugi migranti koji su možda u vodi. Obalska straža navodi da nije jasno da li je još neko nestao, s obzirom na to da preživeli nisu u stanju da pruže informacije o tačnom broju putnika koji su se nalazili na brodu u trenutku kada je potonuo.

Brod je potonuo 19 kilometara istočno od Krita, usled jakih vetrova.

Nadležni navode da nije poznato odakle je brod išao, koliko je bio veliki i ka kojoj destinaciji se kretao.

Grčka ostrva u istočnom delu Egejskog mora uobičajena su destinacija za hiljade migranata sa Bliskog istoka, iz Afrike i Azije, koji ilegalno dolaze sa obližnje obale Turske u potrazi za boljim životom u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: