U ponedeljak u Hrvatskoj skup o srpsko-hrvatskim odnosima

Tradicionalni, trinaesti po redu Međunarodni naučni skup "Hrvatsko-srpski odnosi, ekstremizam kao faktor destabilizacije regiona", održaće se 24. avgusta.

Izvor: B92

Subota, 22.08.2020.

18:39

U ponedeljak u Hrvatskoj skup o srpsko-hrvatskim odnosima
Ilustracija: Depositphotos/ Ruletkka

Skup će se održati Golubiću pored Obrovca u Hrvatskoj, saopštio je danas Centar za istoriju, demokratiju i pomirenje (CHDR) iz Novog Sada.

Na njemu će, pored naučnika iz dve zemlje, učestvovati i politički predstavnici Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Direktor CHDR-a Darko Gavrilović rekao je da će na skupu govoriti oni ljudi koji stoje protiv svega što poziva, u ime ideološke ili stranačke pripadnosti, na ostrašćenost, mržnju i zločine.

"Političke elite okupljene oko šovinista i autokrata postavile su u medijima, kao na ringišpilu, ista lica krivaca kojima se treba rugati, blatiti ih i mrzeti. Gledati i mrzeti je besplatno, ali rugati se i blatiti ih, ostavlja užitak svim onima koji niti žele niti znaju kako, probuditi čoveka u sebi. U našem regionu i dalje ima dovoljan broj onih kojima je lakše da se predaju ekstremističkom nasilju i ne razmišljaju, te tako uništavaju svoje i eliminišu tuđe živote, nego da koriste mozak i čuvaju svoj i živote drugih", ocenio je Gavrilović.

Zbog epidemioloških razloga, skup će biti održan onlajn, a organizuju ga CHDR i Udruga za povijest, suradnju i pomirenje iz Golubića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: