Bulatović: Nisam odneo arhiv u SAD

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović kaže da nije arhivu BIA odneo u SAD.

Izvor: B92, "Politika"

Subota, 12.02.2005.

12:18

Default images

"Odgovorno izjavljujem da se radi o notornim lažima i besmislicama koje imaju za cilj da destabilizuju ključne drzavne institucije, a da li je neko ranije nešto nosio i davao ostaje da se proveri", rekao je Bulatović komentarišući navode Vladimira Popovića u emisiji "Insajder" B92.

Popović je rekao da je Bulatović, prilikom posete SAD, sa sobom poneo, u elektronskom formatu, čitavu arhivu te službe.

BIA prisluškuje samo koliko treba

Na pitanje da li BIA vrši prisluškivanja, Bulatović je odgovorio da prisluškivanja ima onoliko koliko je neophodno za obavljanje poslova iz nadležnosti agencije, da se postupa isključivo po zakonu i da javnost može biti sasvim sigurna da nema zloupotreba, prenose "Večernje novosti".

Montgomeri: Nisam sprečio hapšenje Koštunice

Bivši ambasador SAD: Vilijam Montgomeri
Bivši ambasador SAD u SCG Vilijem Montgomeri negirao je da je doprineo raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora 2003.

Montgomeri je negirao i da je smenjen sa mesta ambasadora zbog pogrešne ocene da će na parlamentarnim izborima 2003. pobediti G17 plus, Otpor i Demokratska stranka. "Mi nismo imali tu vrstu konflikta s bilo kim u Vladi, nismo imali nikakvu ulogu u raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, niti smo vršili bilo kakav pritisak. To je bio izbor političkih partija u Srbiji i rezultati tih izbora nisu za nas predstavljali nikakvo iznenađenje", rekao je Montgomeri za "Politiku".

Na pitanje novinara "Politike" da li je sprečio hapšenje lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, "kako se sprekulisalo", Montgomeri je rekao da nije učestvovao u odlučivanju ko će biti uhapšen, da mu je cilj bio da Srbija bude što uspešnija i da mu je žao što zemlja nije postigla priželjkivan napredak.

Inače, Vladimir Popović je u intervjuu za "Insajder" B92 rekao da mu je šef Misije OEBS-a u SCG Mauricio Masari sugerisao da ne bi bilo dobro da se Koštuinica uhapsi, iako bi istraga došla do njega, pošto je "glavni političar" u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: