Uhapšeni zbog šverca 600 kilograma marihuane iz Albanije u zapadnu Evropu

Crnogorska policija uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su krijumčarili oko 600 kilograma marihuane iz Albanije u zemlje Zapadne Evrope.

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

23:24

Uhapšeni zbog šverca 600 kilograma marihuane iz Albanije u zapadnu Evropu
EPA-EFE Sascha Steinbach

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni C.LJ. i D.Z, osumnjičeni i za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Treće lice (Đ.N.) osumnjičeno za ista krivična dela nalazi na izdržavanju kazne u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Navodi se da postoji osnovana sumnja da je ova kriminalna organizacija, osnovana početkom 2017. godine, krijumčarila oko 600 kg marihuane iz Albanije u zemlje zapadne Evrope - Nemačku, Belgiju i Austriju.

"U Nemačkoj, gde je zaplenjeno oko 200 kg marihuane, protiv više pripadnika ove kriminalne organizacije, pred nadležnim pravosudnim organima, vodi se krivični postupak zbog krivičnog dela - organizovani kriminal", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: