Gde je libanski premijer?

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan izrazio je uverenje da se bivši libanski premijer Saad al-Hariri ne nalazi u kućnom pritvoru u S. Arabiji.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.11.2017.

10:49

Gde je libanski premijer?

On je naveo i da Haririju nije određeno nikakvo posebno ograničenje kretanja.  

"Koliko znamo, da. Mislimo da se slobodno kreće i važno je da pravi sopstvene izbore", rekao je Le Drijan za radio Evropa 1.

Rojters navodi da se francuski ambasador susreo sa Haririjem u četvrtak, pre neplanirane posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Rijadu kako bi se sastao sa krunskim princom Mohamedom bin Salmanom.

Nije poznato, dodaje agencija, da li je Makron imao ikakav kontakt sa Haririjem tokom svoje posete Saudijskoj Arabiji.

Libanski premijer Saad al-Hariri prošlog vikenda podneo je ostavku na tu funkciju u šokantnom obraćanju iz Saudijske Arabije.

Rijad je u međuvremenu zapretio da će se Liban smatrati neprijateljskom zemljom sve dok je militantna grupa Hezbolah u libanskoj vladi.

Libanske vlasti smatraju da Rijad nasilno drži Haririja i palniraju da sa stranim državama rade na obezbeđivanju njegovog povratka.

Istovremeno, neimenovani visoki političar blizak Haririju rekao je da mu je Saudijska Arabija naložila da podnese ostavku i stavila ga u kućni pritvor, dok treći izvor blizak situaciji kaže da Saudijska Arabija kontroliše i ograničava njegovo kretanje.

Kuvajt je juče naložio svojim državljanima da odmah napuste Liban pošto su prethodno Saudijska Arabija i Bahrein pozvale svoje građane da učine isto zbog situacije u vezi sa Haririjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: