"Traže nam samoubistvo, da ne bi bilo političkog ubistva"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne želi da narušava odnose sa SAD, ali da ne može ni da vodi antirusku politiku.

Izvor: B92

Petak, 27.10.2017.

23:18

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Dačić je novinarima na Sajmu medija, komunikacija i marketinga rekao da Srbija nema potrebe da se izjašnjava da li sedi na stolici na kojoj piše Evropska unija ili Rusija, već da štiti sopstvene interese.

On je rekao da Srbija ne može da "okrene leđa Rusiji", jer ona štiti interese Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

"Od nas se traži da izvršimo samoubistvo, da ne bi bilo političkog ubistva", rekao je Dačić.

Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Hojt Brajana Jia da Srbija mora jasno da se opredeli, on je rekao da SAD nisu član EU i upitao zbog čega predstavnici američke administracije tako nešto zahtevaju.

Dačić je rekao da ga zaprepašćuje bahatost i smelost s kojom neko dođe u Beograd da to govori.

"Niko nema prava da nama ovde drži predavanja. Biće onako kako Srbija hoće. Mi se ne izjašnjavamo o tome kako politiku vodi SAD", rekao je Dačić.

On je dodao da stav Hojt Brajana Jia nije stav SAD, već stav "jednog departmenta u Stejt departmentu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: