GSA: Izbor Brnabićeve istorijski iskorak

Izbor Ane Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije je "istorijski iskorak" za sve LGBT osobe i žene u Srbiji, saopšteno iz Gej strejt alijanse.

Izvor: B92

Petak, 16.06.2017.

08:11

GSA: Izbor Brnabićeve istorijski iskorak
Tanjug, arhiva

U saopštenju se ocenjuje da je Brnabićeva "nesumnjivo pokazala stručnost i profesionalnost", ali i da je kao osoba koja otvoreno govori da je pripadnica LGBT zajednice dala veliki doprinos razumevanju te zajednice i smanjenju tenzija prema toj populaciji.

"Posle njenog prošlogodišnjeg postavljenja za ministarku čime je ujedno postala i prva javno autovana osoba (osoba koja javno govori da je gej) na ministarskoj poziciji u Srbiji i regionu, imenovanje Ane Brnabić za mandatarku Vlade je još jedan ogroman, istorijski iskorak za sve LGBT osobe u Srbiji ali i za sve žene jer će ona ujedno biti i prva premijerka u istoriji Srbije", navodi se u saopštenju.

"Ana Brnabić će biti jedna od tek nekoliko javno autovanih premijera/ki u čitavom svetu što je, kao što je već pomenuto, od istorijskog značaja za Srbiju ali i čitav region. Ono što LGBT pokret i LGBT zajednica u Srbiji do pre samo par godina nije mogla da zamisli ni kao mogućnost, danas postaje realnost", navodi se u saopštenju.

GSA je navela i da smatra da će Ana Brnabić ostvariti najveći pomak za LGBT zajednicu u Srbiji "ako svoj premijerski posao bude obavljala vredno i odgovorno a na dobrobit baš svih građana i građanki Srbije, a bez obzira na njihova bilo koja lična svojstva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: