"Moram da se izjasnim za pobednika Jankovića ili Jeremića"

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da će "gotovo izvesno" podržati Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića na predsedničkim izborima, "jer su oni unapred pobedili".

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

14:18

Foto: Tanjug

Odgovarajući na novinarska pitanja Vučić je ironično rekao da su mediji već proglasili zaštitnika građana i bivšeg šefa diplomatije za pobednike, pa da njemu preostaje samo da podrži jednog od njih dvojice. Kako je rekao, "Ako neko treći pobedi, moraće da mu se izvini".

"Obojica su već pobedili, imaju ogromnu podršku u narodu. Što se ozbiljnijih priča tiče, zamolio sam članove vlade da se o tome ne izjašnjavaju, iako svi imaju pravo da se kandiduju. Što se moje stranke tiče, SNS će sa svojim kandidatom izaći za šest meseci. Molim vas da me do tada više ne pitate, jer imamo ozbiljnijih problema", rekao je Vučić.

Vučić je govoreći o toj temi rekao i da su to "političke besmislice i ispunjavanje snova dokonih i lenjih ljudi, iako iza sebe u karijeri ništa nisu uradili".

"Neka rade šta hoće, neka su tri puta pobedili, a saopštiću kome sam čestitao od ove dvojice kada se prebroje glasovi. To su igrarije, a to što se o tome priča pokazuje da više nema kredibilne kritike. Meni kažu da sam smenio Petričića, a ja sam molio da ga ne smene. To samo znači da ne mogu da kritikuju ekonomsku politiku", rekao je Vučić.

Inače, na konferenciji je premijeru novinarka tabloida "Informer" postavila pitanje o saznanjima tog lista da će "Miroslav Mišković podržati Vuka Jeremića na izborima".

"Gospodin Mišković gleda da podrži pobednika. Doduše, ne znam da li je to istina, ali i ja ću da se izjasnim za nekog od ove dvojice. Razumem gospodina Miškovića, bliži se i pravosnažna presuda...", rekao je Vučić i dodao da predsednika ne biraju novine, već građani.

Vučić je na isto pitanje rekao i da se "kroz medije vodila široka kampanja i da je narod ubeđen u nešto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: