Pasjane: Bomba bačena na kuću Srbina

Nepoznata osoba bacila je u četvrtak oko 20.30 bombu na kuću Stevana Jančića u selu Pasjane u Kosovskom Pomoravlju.

Izvor: Beta

Petak, 26.02.2016.

12:38

Default images

U napadu nije bilo povređenih, izjavio je predsednik opštine Parteš/Pasjane Dragan Nikolić.

Nikolić je za agenciju Beta ocenio da je reč o terorističkom činu koji je izazvao veliko uznemirenje među Srbima koji žive u tom delu Kosovskog Pomoravlja.

"Bomba je eksplodirala u dvorištu kuće koja se nalazi u centru sela. Velika je sreća što niko nije povređen jer su geleri uleteli u dnevnu sobu u kojoj se nalazio Jančić sa suprugom", rekao je predsednik opštine i dodao da je oštećena i susedna kuća Stanka Antonijevića.

Nikolić je najoštrije osudio napad i zatražio da se počinioci što pre otkriju i kazne.

"Jutros je na lice mesta, osim Kosovske policijske službe, izašao i opštinski direktor bezbednosti", naveo je Nikolić dodavši da ne zna da li ima osumnjičenih za napad.

Pasjane je srpsko selo kod Gnjilana koje ima oko 700 domaćinstava. Od 2008. godine deo je opštine Parteš/Pasjane, formirane od nekoliko srpskih sela koja su ranije pripadala opštini Gnjilane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: