Svet 5

13.03.2024.

9:59

Javili su se: "Još smo tu, granatiraju nas"; Moskva: Ubili smo ih 234 VIDEO

Borci Legije Sloboda Rusiji podelili su snimak svojih vojnika koji se navodno nalaze u selu Tetkino u Kurskoj oblasti u Rusiji.

Izvor: Index.hr

Javili su se: "Još smo tu, granatiraju nas"; Moskva: Ubili smo ih 234 VIDEO
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka, File

Podeli:

Borci na snimku tvrde da se još uvek nalaze u selu, uprkos tome što su izloženi žestokom granatiranju.

Naglašavaju da planiraju da nastave dalje, a obraćanje završavaju s porukom: "Slava Ukrajini, herojima slava. Sloboda Rusiji."

Podsetimo, Legija Sloboda Rusiji, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon saopštili su u utorak kako su ušli u Belgorodsku i Kursku oblast.

U jednom trenutku su objavili da su zauzeli Tetkino. "Selo Tetkino u region ursk potpuno je pod kontrolom ruskih oslobodilačkih snaga. Putinova vojska beži iz sela, a iza sebe ostavlja tešku opremu", glasila je poruka na kanalu Legije za slobodu Rusije.

S druge strane, kako tvrdi rusko Ministarstvo odbrane, Ukrajina je izgubila 234 vojnika, sedam tenkova i tri borbena vozila “bredli” tokom napada na rusku granicu u regionima Belgorod i Kursk, Rusi tvrde da "neprijatelji" čak nigde nisu uspeli da pređu granicu.

Guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu je sinoć napisao da u Belgorodskoj oblasti više nema ukrajinskih oružanih snaga. "Suočeni smo s ogromnom količinom neistina našeg neprijatelja. S tim u vezi, želim reći da nema neprijatelja na području Belgorodske oblasti", naveo je.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: