Svet 1

30.05.2024.

13:15

Javili se Rusi: Stiže brutalna osveta – "Ugasićemo plamen..."

Zbog velikih neuspeha Oružanih snaga Ukrajine kod Harkova, kijevski režim nastoji da iskali bes i da se osveti civilnom stanovništvu Rusije, izlažući ga vatri iz raznih vrsta NATO naoružanja, izjavila je Marija Zaharova.

Izvor: rt.rs

Javili se Rusi: Stiže brutalna osveta – "Ugasićemo plamen..."
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova istakla je da Banderine pristalice zapravo i nemaju nikakvo drugo oružje.

"Zapadne zemlje radije ne primećuju terorističke aktivnosti svojih ukrajinskih štićenika, podstičući ih javno da udare na ruske regione. Tako je nedavno švedski ministar odbrane Pol Jonson objavio to 'pravo' Oružanim snagama Ukrajine, a zatim je u Briselu i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao evropske prestonice da ukinu sva ograničenja Kijevu za korišćenje zapadnog oružja", kazala je Zaharova na današnjem brifingu.

Ona je podsetila da je i francuski predsednik Emanuel Makron na sastanku s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, držeći u rukama geografsku mapu rusko-ukrajinske granice, rekao da je "potrebno dozvoliti Ukrajini da gađa ciljeve na ruskoj teritoriji".

"Još jednom ćemo da ugasimo plamen ukrajinskih i NATO 'jastrebova'. Odgovor Oružanih snaga Rusije na takve akcije svakako će uslediti i biće srazmeran. Bezbednost Rusije biće osigurana, kako je ranije rekao ruski predsednik, i stvaranjem 'sanitarne zone u Ukrajini'", poručila je Zaharova.

Govoreći o vojnoj pomoći EU Kijevu, Zaharova je napomenula da Evropljani slede primer SAD i podstiču razvoj nacionalne vojne industrije na račun Ukrajine.

"Međutim, njihov zajednički potencijal nije mogao i neće moći da promeni situaciju na bojnom polju u korist Ukrajine. Izjava Stoltenberga da su NATO članice već isporučile 99 odsto svog naoružanja dovoljno je jasna potvrda toga", naglasila je.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: