Svet 69

12.04.2024.

14:00

Legija stranaca ušla u Ukrajinu?

Prvih 100 boraca francuske Legije stranaca prebačeno je u Slavjansk, u Donjeckoj Narodnoj Republici, objavio je Telegram kanal "Vojna hronika".

Izvor: rt.rs

Legija stranaca ušla u Ukrajinu?
EPA/IAN LANGSDON

Podeli:

Kako se navodi, predstavnici 3. pešadijskog puka francuske Legije stranaca stigli su u četvrtak na lokaciju 54. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Slavjansku.

Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženjerskoj grupi, čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrđenja, preneli su ruskiu mediji.

Možda vas zanima

Svet

Velika prekretnica: Rusi zauzeli Donjeck?

Izveštaji sa fronta potvrđuju da ruske trupe napreduju u svim delovima fronta u DNR, vojska čeka povratak na ustavne granice Donjecke Narodne Republike, pišu ruski mediji.

11:03

12.4.2024.

44 d

"Francuzi se kreću gradom samo u pratnji ukrajinskog vojnog osoblja. Pretpostavlja se da će stranci pomoći ukrajinskim oružanim snagama u odbrani Slavjanska kada se linija fronta pomeri ka tom gradu", precizira se.

Ranije je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila da je komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi.

"Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno 'prebacivanje' na ukrajinsko pozorište vojnih operacija", rekla je tada Zaharova.

Zamenik predsednika Državne dume Petar Tolstoj u intervjuu za francusku televiziju BFMTV poručio je da će ruske snage uništiti sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom tlu.

"Sve ćemo ih pobiti, ne brinite", rekao je Tolstoj na francuskom jeziku i dodao da Francuska mora da bude svesna posledica svoji oduka.

Možda vas zanima

Svet

Fatalna greška Pentagona?

Američka Vlada napravila je ogromnu grešku, pogrešno procenivši vojne mogućnosti Rusije, napisao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Makgregor.

8:02

12.4.2024.

44 d

Podeli:

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: