Svet 2

12.04.2024.

8:02

Fatalna greška Pentagona?

Američka Vlada napravila je ogromnu grešku, pogrešno procenivši vojne mogućnosti Rusije, napisao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Makgregor.

Izvor: Sputnjik

Fatalna greška Pentagona?
Depositphotos/icholakov01

Podeli:

"Uporna tendencija u Beloj kući i Kongresu da grubo potcenjuju rusku tehnologiju (naročito hipersonične rakete), proizvodne kapacitete i sprovođenje vojnih operacija bila je fatalna greška", istakao je on na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks.

Makgregor je takođe naglasio da je strateški neuspeh Vašingtona u Ukrajini imao ozbiljne posledice po Evropu, jer je premestio ravnotežu snaga ka Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je decembra prošle godine tokom razgovora sa Herojima Rusije u Kremlju izjavio da odbrambena industrija zemlje “dobija na zamahu“, kao i da proizvodnja postaje sve naprednija.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je naglašavao da su mogućnosti ruske vojne industrije dostigle nivo bez presedana od okončanja Drugog svetskog rata.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: