Svet 0

11.04.2024.

22:36

Zelenski srlja u propast? "Dovešće do istrebljenja Ukrajinaca"

Nova kontraofanziva kijevskog režima mogla bi da dovede do istrebljenja Ukrajinaca, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Izvor: Sputnjik

Zelenski srlja u propast? "Dovešće do istrebljenja Ukrajinaca"
Profimedia

Podeli:

Ona se osvrnula na izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji je ranije u intervjuu za list "Bild“ rekao da je Kijev razradio plan nove kontraofanzive.

"Do čega sve to može da dovede? Zelenski će definitivno da istrebi Ukrajince", ocenila je Zaharova.

Govoreći o političkoj pozadini te izjave ukrajinskog predsednika, Zaharova je naglasila da je cilj da se "pokaže zapadnim sponzorima odlučnost da se nastavi sa krvoprolićem i hitna potreba za novom finansijskom pomoći i isporukama naoružanja".

Pored toga, po njenim rečima, Zelenski svojim izjavama pokušava "redovno da podseća svet na sebe", a takođe nastoji da pomogne Beloj kući da odigra predizbornu predstavu i da pokaže održivost Bajdenovog projekta pod nazivom "ukrajinska demokratija".

Prethodno je izvor iz Ministarstva odbrane Rusije saopštio da će se nova kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine završiti potpunom katastrofom za Ukrajinu sa definitivnim slomom njene vojske
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: