Region 0

19.03.2024.

11:57

"Rade mi isto što i Trampu"

Kandidat za predsednika Severne Makedonije Stevčo Jakimovski izjavio da je iznenadjen odlukom američkog Stejt departmenta da ga stavi na listu osoba nepodobnih za ulazak u SAD.

Izvor: Tanjug

"Rade mi isto što i Trampu"
Tanjug/AP Photo/Jeff Dean

Podeli:

Stejt department je u ponedeljak označio Jakimovskog, lidera Građanske opcije za Makedoniju i aktuelnog gradonačelnika Karpoša kao nepodobnog za ulazak u tu zemlju uz obrazloženje da je u svojstvu gradonačelnika bio umešan u koruptivna dela, uključujuci korišcenje svog službenog položaja za mešanje u urbani razvoj i procese javnih nabavki za ličnu korist i za korist svojih saradnika.

Jakimovski je odluku Stejt departmenta uporedio sa trenutnim krivičnim gonjenjem bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa navodeći da Tramp ima 113 krivičnih prijava, i da je tamošnji scenario da ga spreče da učestvuje na izborima, stave ga u zatvor ili da ga ubiju.

"Isti scenario se dešava u Madjarskoj protiv Viktora Orbana, u Srbiji protiv Aleksandra Vučića i protiv mene. Ovo je direktna intervencija u unutrašnje odnose (Severne) Makedonije i tvrdim da nam niko ne može da nam kaže ko će da vodi (Severnu) Makedoniju", rekao je Jakimovski, prenosi Telegrafi.

Jakimovski je ocenio da je odluka američkog Stejt departmenta rezultat anketa koje su pokazale da će on da udje u drugi krug predsedničkih izbora i da su optužbe za kriminal u urbanizmu neosnovane, da će protiv nepoznate osobe podneti krivičnu prijavu jer je stavljen na crnu listu, kao i da ga to neće pokolebati u izbornoj trci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: