Politika 7

22.04.2024.

22:33

Vučić sa Nebenzjom i stalnim predstavnikom UAE pri UN; Ukazao na licemerje predlagača Rezolucije o Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom.

Izvor: Tanjug

Vučić sa Nebenzjom i stalnim predstavnikom UAE pri UN; Ukazao na licemerje predlagača Rezolucije o Srebrenici
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Susret sa stalnim predstavnikom UAE pri UN: Ukazao sam na licemerje predlagača Rezolucije o Srebrenici

Ranije tokom dana, Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN, Mohamedom Abushahabom u sedištu UN u Njujorku.

"Otvoren razgovor sa stalnim predstavnikom #UAE Mohamedom Abušahabom pri #UN o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom.

Istakao sam da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, kao i da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može da dođe do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže.

S druge strane, ukazao sam na licemerje predlagača Rezolucije koji na ovaj način žele da povećaju politički pritisak na Srbiju i srpski narod u celini, skrećući time pažnju sa flagrantnog kršenja svih principa međunarodnog prava i pravde, kao i prava Srba, pogotovo na Kosovu i Metohiji.

Zamolio sam uvaženog sagovornika da prenese predsedniku @mohamedbinzayed zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni", napisao je Vučić na Instagramu. 

Pre toga, Vučić je prisustvovao prijemu u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, koji je organizovala stalna Misija Srbije pri UN, za stalne predstavnike država članica UN.

Prijem je organizovan nakon završetka sednice SB UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj UNMIK-a o Kosovu i Metohiji.

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: