Politika 3

22.04.2024.

18:06

Skandal na Sednici SB UN: Vjosa dovela silovane žene; Vučić oštro odgovorio FOTO

Vjosa Osmani dovela je silovane zene na sednicu da svedoče o navodnim srpskim zločinima.

Izvor: Novosti

Skandal na Sednici SB UN: Vjosa dovela silovane žene; Vučić oštro odgovorio FOTO
b92

Podeli:

Usledila je oštra reakcija srpskog predsednika, koji je pokazao i fotografiju silovane i ubijene žene na Kosovu i Metohiji za vreme rata.

"Doveli ste ljude koji ovde ne pripadaju, ni diplomatskom horu ni savetnicima. Ovo je neka vrsta političkog teatra i kao neka nameštaljka za srpsku delegaciju. Kao da je neki sudski proces suđenje šta se desilo pre 20 godina, nijedna reč o izveštaju u poslednjih 6 meseci. Bio sam potpuno fokusiran na izveštaj Karoline Zijade. Što nas niste obavestili ko će da bude član svake delegacije. Da li zaista verujete da nije bilo silovanih Srpkinja na Kosovu, mogu da vam pokažem Maricu Minić iz Bijelog Polja sa Kosova. Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavestite, jednog kao osnivača UN, da će neki građani dobvesti neki ljudi kako bi krivicu svalili na drugu stranu. I da vas pitam jedno pitanje, jel ste čuli da je Srbija prikazala neke iranske dronove u Srbiji, ja nikada nisam video nikakav iranski dron, to se nije desilo", rekao je Vučić.

"Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavestite, kao jednog od osnivača UN, da će neki građani dovesti neke ljude kako bi krivicu svalili na drugu stranu. I da vas pitam jedno pitanje, jel ste čuli da je Srbija prikazala neke iranske dronove u Srbiji, ja nikada nisam video nikakav iranski dron, to se nije desilo", rekao je Vučić.

Podsetimo, Marica je bila nepokretna, a nakon što su je silovali i ubili pred majkom sahranio ju je Amfilohije iza Pećke patrijaršije. Sanduk nisu imali pa su je samo umotali u ćebe.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: