Politika 8

22.04.2024.

17:14

Vučić o licemerju Zapada: "Stalno pričaju o Banjskoj, a ni reč o tome kako je srpski dečak ranjen na Božić"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom govora na sednici SB UN podsetio i na licemreje onih koji uvek pričaju o Banjskoj, a mudro ćute o napadu na srpsku decu za Božić.

Izvor: B92

Vučić o licemerju Zapada: "Stalno pričaju o Banjskoj, a ni reč o tome kako je srpski dečak ranjen na Božić"
TANJUG/ TANJUG VIDEO/ nr

Podeli:

Vučić je podsetio na napad na Miloša i Stefana Stojanovića.

"Umesto da bude sankcionisan, prištinski režim je i dalje nagrađivan", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao na licemerje onih koji stalno pričaju o Banjskoj, a ni reč ne kažu o tome da je vojnik Vjose Osmani ranio srpskog dečaka na Božić.

Predsednik Srbije podsetio je da "Banjska" bila posledica svakodnevnog progona Srba na Kosovu i Metohiji i da je Srbija javno upozoravala da Srbi trpe etnički motivisane i sistematski planirane napade.

Više od godinu dana pre tragičnih događaja Srbija je upozoravala sve međunarodne predstavnike da Srbi trpe napade Kurtijevog šovinističkog režima.

Srpska policija, predviđena članom 9, zamenjena je Kurtijevim paramilitarnim trupama koja preti, hapsi, i niko nije preduzeo ništa da zaustavi taj teror. 

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: