Kosovo 0

17.04.2024.

15:22

Oglasio se MUP o lažnim navodima Prištine

Povodom navoda o zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnim prelazima oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Izvor: B92

Oglasio se MUP o lažnim navodima Prištine
Profimedia

Podeli:

U saopštenju se ističe da su ti navodi neosnovani i da policija nije nikoga zadržavala, niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosova i Metohije.

"U toku je pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i vrše se bezbednosne provere, a sve u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu", poručio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom ističe da je svim građanima sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija dozvoljen neometan ulaz i najoštrije odbacuje insinuacije da im je ulaz zabranjen zbog posedovanja dokumenata izdatih od strane privremenih institucija samouprave u Prištini.

"Pozivamo organe PIS u Prištini da ne šire paniku i lažno informišu javnost", zaključuje se u saopštenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: