Ponedeljak, 20.11.2023.

16:53

Preslušani snimci iskaza optuženih pripadnika Belivukove grupe u policiji

U Specijalnom sudu su u nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, preslušani audio snimci saslušanja dva optužena.

Izvor: Tanjug

Preslušani snimci iskaza optuženih pripadnika Belivukove grupe u policiji
Pedja Milosavljevic/ Starsport

Pripadnici ove grupe terete se za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava.

Preslušan je početak audio snimka izjave optuženog Alekse Šejića u policiji, koji dokaz je prvostepenom odlukom izuzet, ali je Apelacioni sud naložio da se presluša taj tonski zapis.

Na tom snimku se čuju Šejićevi lični podaci, kao i da hoće da da iskaz u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

Tužilac je istakao da je ovaj dokaz zakonit jer je Šejiću prvo određeno zadržavanje, a nakon toga, pošto nije imao izabranog branioca, njemu je dodeljen advokat po službenoj dužnosti.

Sa druge strane, Šejićev branilac tvrdi da on nije upozoren o svojim pravima, odnosno da to ne postoji u spisima predmeta, kao i da nije obavešten da može da se brani ćutanjem.

On je dodao i da je na snimku kontatovano da je Šejić sa braniocem po službenoj dužnosti obavio poverljiv razgovor, a za to nema nikakvih dokaza.

Šejić je ponovio da je mučen i zbunjen kada je davao iskaz u policiji, pa je tako na pitanje kada je osuđivan rekao 2019. umesto 2020. godine.

On je dodao da je tražio da pozovu njegovog advokata, ali su mu oni dodeli po službenoj dužnosti.

Preslušan je i početak audio zapisa izjave optuženog Vladimira Dimitrijevića iz policije, na kojem se čuje kako Dimitrijević kaže da poznaje Belivuka 10 godina, jer mu popravlja automobile.

Dimitrijević je rekao da je taj iskaz dat pod prisilom, da je mučen i da je iskaz u potpunosti lažan.

Oba snimka su ranije na zahtev branilaca izdvojeni iz predmeta, jer, kako su tvrdili, optuženi nisu upozoreni na svoja prava i mučeni su i tučeni pre iskaza.

Apelacioni sud, kako je ranije saopštila sudija, naložio je da se ti snimci preslušaju kako bi se utvrdilo da li su optuženi upozoreni.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta nakon koje će se suđenje nastaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: