Utorak, 03.10.2023.

17:10

Dodik o Kristijan Amanpur: "Ona je spodoba koja godinama vršlja po svetu"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je novinarka Si-En-Ena Kristijan Amanpur "dokazani antisrbin i teški lažljivac."

Izvor: Sputnjik

Dodik o Kristijan Amanpur:
FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Kako kaže, ona godinama lažno izveštava i, umesto da ide u penziju, očigledno je da je u kondiciji drži mržnja prema Srbima.

Dodik je Amanpurovu nazvao "spodobom koja godinama vršlja po svetu" i da joj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobro rekao da mu ne stavlja u usta svoje stavove.

Komentarišući pitanje koje je o njemu Amanpurova postavila Vučiću, Dodik je rekao da je pre 30 godina imao priliku da sa njom razgovara, istakavši njenu ostrašćenost prema Srbima što, kako je naveo, zna i Vučić.

"Treba primetiti da je Vučić pristao da razgovara sa njom u potpuno nepovoljnim okolnostima, odnosno sa nekim ko je teški lažljivac i dokazani antisrbin i lobista. Lagala je mnogo puta u svojim izveštajima", kazao je Dodik.

Podsetio je na laž Si-En-Ena i Kristijan Amanpur da su Srbi ubili 300.000 muslimana i silovali 60.000 njihovih žena.

"Sada znamo da je ukupno u BiH stradalo 93.000 ljudi. Na bazi njenih laži koncipirana je američka politika tog vremena koja je bila negativna prema Srbiji i Srbima", kazao je Dodik.

On je rekao da se Amanpurova vraća na mesto svog zločina i laži da bi postavljala pitanja o Kosovu, te upitao zar nije jasno da Srbi ne prihvataju Kosovo kao nezavisno i da su ljudi tamo spremni da se bore.

„Uvek je Srbija kriva i želi se da bude slaba, a to žele i Srpskoj. Takva Srbija odgovara narodima u okruženju i nekim velikim silama, a na njihovu žalost Srbija je sve jača. Zato su iz naftalina izvuklu Amanpurovu“, zaključio je Dodik, prenela je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: