Subota, 23.09.2023.

16:59

"Ratni čin"; Američki pukovnik upozorava NATO: Veoma opasna igra

Davanje informacija NATO-a Oružanim snagama Ukrajine za izvođenje napada na ruske objekte može se smatrati aktom agresije protiv Moskve.

Izvor: Sputnjik

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Ovo je rekao penzionisani pukovnik Oružanih snaga SAD Lourend Vilkerson za Jutjub kanal "Dijalog vorks".

"Što se NATO više približava sukobu, veća je verovatnoća da i sam bude uvučen u njega. Ne sumnjam da mi, verovatno, predajemo barem obaveštajne informacije od aviona koji lete u tom regionu, ako ne i više od toga. Možda ih i navodimo na mete. To je ratni čin protiv Rusije i njenih saveznika", rekao je oficir.

Kako je dodao, Rusija ima puno pravo da avione ili bilo koju drugu vazdušnu tehniku NATO smatra legitimnom metom u okviru oružanog sukoba u Ukrajini.

"Igramo veoma opasnu igru", upozorio je stručnjak.

Podsećamo, ukrajinske snage su 22. septembra izvele raketni napad na Sevastopolj – prilikom udara oštećena je istorijska zgrada ruske Crnomorske flote, a jedan vojnik se vodi kao nestao, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Podaci servisa "Flajtradar24" pokazali su da se tokom napada na Sevastopolj u blizini obale Crnog mora nalazio američki izviđački avion Boing P-8A "Posejdon" američke Ratne mornarice.

Letelice ovog tipa redovno se razmeštaju u blizini obale Krima zajedno sa izviđačkim avionima RQ-4 Global Hawk i avionima za rano upozoravanje i kontrolu E-3A Sentry Ratnog vazduhoplovstva SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: