Nedelja, 05.11.2023.

17:44

Vučić: U lice sam im rekao, neću potpisati priznanje Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da su od njega evropski lideri tražili više puta da potpiše priznanje Kosova.

Izvor: B92

Vučić: U lice sam im rekao, neću potpisati priznanje Kosova
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Znate, kada vidite neke nenormalne pojave na političkoj sceni. Tipa kada kažu da su dobili iz Brisela informaciju da ću da priznam Kosovo. I svi znate da tu informaciju nisu dobili iz Brisela. U lice sam rekao Makronu, Melonijevoj, Šolcu, Lajčaku i Borelju da ne dolazi u obzir da priznam Kosovo. Oni pitaju otvoreno kada ću da potpišem ova dokumenta, ja sam svima rekao isto" istakao je Vučić i dodao:

"Aleksandre, imaš ovu opciju, hoćeš li da potpišeš", otkriva Vučić šta su od njega tražili evropski lideri.

"To nisu pretnje, ali ja dobro razumem da možemo da se suočimo sa ozbiljnim posledicama. Ali bih lagao kada bih rekao da su to pretnje, ne govore neprimerenim jezikom. Oni imaju svoju agendu, iako imamo dobre lične odnose".

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: