DS-SNS-SPS na vlasti u Lazarevcu

Lazarevac je dobio novu vlast. Činiće je naprednjaci, demokrate i socijalisti, a DSS koji je do sada bio na vlasti, odlazi u opoziciju.

Info

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

07:03

Default images

"Kampanja je iza nas i svaka od lista se pozicionirala u odnosu na kažem izbornu volju građana što bi rezultiralo i određenim brojem glasova i mandata u skupštini gradske opštine", kaže Dragan Milinković, predsednik Skupštine opštine Lazarevac.

Da se na lokalu političke razlike brišu saglasan je i njegov zamenik iz Srpske napredne stranke Bojan Stević.

"Jednostavno, smatramo da je ovo najbolja opcija za sve građane Lazarevca da se spusti ta jedna vertikala republika, grad, lokal. Građani Lazarevca zaslužuju mnogo bolji život", kaže on.

Za razliku od sednice koja je 6. jula prekinuta jer nije bilo kvoruma ova je protekla bez problema i uz puno poštovanje izbornog protokola, ali bez podrške radikala.

"Srpska radikalna stranka neće podržati predloge niti za predsednika skupštine niti za sva ostala imenovana lica koja skupština imenuje naravno", kaže Aleksandar Držić iz SRS-a.

Ipak, glasova je bilo dovoljno. Prvi čovek Lazarevca Dragan Alimpijević iz redova socijalsita kaže da ga čeka velika odgovornost.

"Ovo je specifičan grad, koji je mnogo značajan za Srbiju, iako je mali, ali je izuzetno značajan. Ako znate da svaka druga sijalica u Srbiji sija odavde, onda baš i nije lako biti predsednik opštine u ovakvom gradu", ističe on.

Lokalni parlament ima 61 odbornika, od koji 13 čine socijalisti, 11 demokrata 10 iz SNS-a i osam iz DSS-a.

Posle Priboja i opštine Rakovica u Beogradu i Lazervac je pokazao da naprednjaci, demokrate i socijaliti ipak mogu zajedno, pa su tako zajednički formirali vlast. Teške reči su kako kažu ostavili u kampanji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: