DS na pragu većine u Vojvodini

Potpredsednik DS Bojan Pajtić izjavio da je ta stranka na pragu da osvoji apsolutnu većinu u Skupštini Vojvodine, jer očekuje da dobije 60 od 120 mandata.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.05.2012.

13:37

Default images

"Počećemo razgovore na pokrajinskom nivou, nakon zavrsetka dopunskih izbora u tri opštine u nedelju. Blizu smo toga da Demokratska stranka osvoji 60 od 120 poslaničkim mandata u Skupštini Vojvodine", rekao je Pajtić novinarima po završetku konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

On je precizirao da će DS razgovarti sa dosadašnjim partnerima na pokrajinskom nivou i da će najverovatnije imati zajedno sa njima tri četvrtine poslanika.

Kada je reč o manjinama, Pajtić je naglasio da su oni prirodni partneri DS i najavio da će njihovi predstavnici biti zastupljeni u institucijama koje su važne za očuvanje identiteta tih manjinskih zajednica.

"Time ćemo obezbediti široku podršku za politiku koja je dobila potvrdu ne samo kod svih stranaka nego i kod stanovništva", kazao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: