Dejanović: Vlada sledeće nedelje

Funkcioneri SPS Slavica Đukić Dejanović i Milutin Mrkonjić izjavili da se nadaju skorom foriranju Vlade. Dejanovićeva: Vlada moguća naredne nedelje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.05.2012.

12:04

Default images

Bivša predsednica Skupštine rekla je tokom neformalnog razgovora sa novinarima u Skupštini Srbije da očekuje da će skupštinsko rukovodstvo biti izabrano ove, a vlada naredne sedmice.

Đukić Dejanovićeva jerekla i da je uobičajeno da se vode konsultacije o formiranju skupštinskog rukovodstva i da svaka poslanička grupa o tome vodi posebne razgovore.

Njen stranački kolega Milutin Mrkonjić takođe se nada da će nova vlada biti brzo formirana i da su za socijaliste prihvatljivi svi partneri koji prihvataju program koji se odnosi pre svega na ulaganja i smanjenje siromaštva.

"Onaj ko prihvata taj program pre svega ulaganja, investicije, smanjenje siromaštva, ono o čemu govori Boris Tadić, a i predsednik Nikolić, svi su za socijaliste prihvatljivi da budu u novoj vladi", rekao je Mrkonjić novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da je taj program već poznat jer su građani na izborima poverenje dali "bivšoj velikoj koaliciji" i da će verovatno nova vlada biti koncipirana na principima stare, prethodne vlade.

"Mi (SPS-PUPS-JS) smo dobili više glasova nego pre četiri godine. Građani prihvataju taj naš program. Program postoji i po tom programu ova vlada i dalje radi", kazao je Mrkonjić.

Prema njegovim rečima, socijalisti su se uvek zalagali za vladu kompetentnih stručnjaka i za one koji će rizicima podići standard građana.

"Bez rizika nema podizanja standarda gradjana naše zemlje", kazao je Mrkonjić i dodao da nema govora o otpuštanju radnika kad je reč o saobraćjanoj infrastrukturi i energetici za koje je kazao da su, uz poljoprivredu, razvojna šansa Srbije.

Kako je naveo, obaveza vlade je da zapošljava građane.

"Otpuštanja što se mene tiče ne sme da bude. Dužni smo ili da stvorimo uslove da svi gradjani rade ili da naravno damo ostavku i da se povlačimo", rekao je Mrkonjić koji je u vladi ministar za infrastrukturu i energetiku.

Ranije danas Skupština Srbije je konstituisana potvrđivanjem mandata svih 250 poslanika, a konstitutivnom sednicom do izbora predsednika, potpredsednika i radnih tela skupštine, predsedavaće najstariji poslanik Zaharije Trnavčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: