Esports B92.net

WoWS: Stižu Holandske krstarice i napadi iz vazduha

U poslednjem, 0.10.6 updateu, za World of Warships dobijamo novu naciju brodova i to predstavljenih krstaricama nivoa od IV do IX a u pitanju su vrsni pomorci Holanđani. Ovi brodovi će takođe imati i novu mogućnost a to je da pozovu vazdušni udar sa kopna koji može napadati protivničke brodove.

Klanrur.rs, Milos Hetlerovic
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Holanđani su od davnina poznati kao dobri moreplovci pa ne čudi da su se našli i u World of Warships iako su u većini sukoba tokom XX veka bili van glavnih dešavanja. Njihove krstarice u World of Warships imaju solidan oklop i dobre manevarske sposobnosti ali kratak domet topova. Ali počevši od Tier VI oni imaju i novi tip oružija u igri – napad iz vazduha. Igrači mogu da pozovu kompjuterski kontrolisane bombardere koji dolaze s kopna i koji zasipaju određenu površinu HE bombama. Ove bombe su opremljene padobranima kako bi usporile i onemogućile da šrapneli od eksplozija oštete same bombardere. Maksimalni domet aviona će biti 10 do 13 kilometara i biće izuzetno efektivni protiv sporijih meta kao što su bojni brodovi i velike krstarice. Ovo daje mogućnost i da se napadnu protivnici koji se kriju iza ostrva i slično što će sigurno dati novi aspekt taktici igre.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Holandske krstarice međutim ne možete tek tako krenuti da igrate s obzirom da su sad u Early Access fazi pa da biste mogli da ih igrate morate skupiti takozvane Dutch Tokens. Njih skupljate u dnevnim borbama, misijama i naravno ako želite da kupite preko premium shopa. Dodatno interesantna je i činjenica da je ubačena istorijska luka Roterdam kako bi ceo set bio u istom tonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.