Esports B92.net

Umesto pevaljki, na trgu u Tajpeju za novi godinu esport mečevi

Zamislite na Trgu republike StarCraft 2 partiju za novu godinu?

nikola savić klan rur
Podeli

Da je Azija daleko ispred svih kada je esport u pitanju i nije neka novost, znamo da se na dalekom istoku esport upleo mnogo dublje u sve pore života nego što je to ovde kod nas, ali nas uvek iznova iznenade neke nove stvari koje nam pokazuju dokle je sve to u stvari stiglo.

Večeras kao jedan deo novogodišnjeg programa na trgu isped Gradske većnice Tajpeja, glavnog grada ostrva Tajvan, će se umesto pevača i sličnog programa, pred publikom odigrati dva revijalna esport duela.

Prvi meč će igrati svetski Hearthstone prvak tom60229 protiv igrača Have, dok će drugi duel biti u StarCraft 2, gde će jedan od ljubimaca svetske publike, poznati "cheese" igrač Has, igrati protiv njegovog tajvanskog sunarodnika Sen.

Oba meča će biti bo5, a u trenutku pisanja ove vesti nismo uspeli da saznamo da li će biti moguće negde onlajn pratiti ove mečeve, tako da ako možda znate, javite nam!

Starcraft 2

StarCraft 2: Legendarni TaeJa se vraća u Team Liquid!

Nakon više od dve godine kada je napustio StarCraft 2 scenu zbog služenja obaveznog vojnog roka u Južnoj Koreji, jedan od najvećih “gosua” koji je ikada nosio dres Team Liquida, Jun “TaeJa” Jang Seo se vraća tamo gde je napravio svoje najveće uspehe i ponovo oblači dres ovog prestižnog esport tima.

Starcraft 2 utorak 25.09. 14:01 Komentara: 0

Kreće WCS Montreal, izašle su grupe!

Poslednji premijerni WCS događaj pre BlizzCon kreće ovog vikenda. Odigrava se u okviru DreamHack festivala u kanadskom Montrealu, i mnogima je poslednja prilika da pokušaju da se domognu dragocenih WCS poena koji ih vode na BlizzCon StarCraft 2 svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 subota 8.09. 18:59 Komentara: 1