CD Projekt Red najavio 3 nove Witcher igre, novi Cyberpunk, kao i jedan potpuno novi projekat

CD Projekt Red je objavio šifre i kratke opise za pet novih igara, među kojima se nalaze tri Witcher naslova, novi Cyberpunk, kao i jedan za sada nepoznat projekat.

eSports

Izvor: RUR

Sreda, 05.10.2022.

17:01

CD Projekt Red najavio 3 nove Witcher igre, novi Cyberpunk, kao i jedan potpuno novi projekat
Foto: CD Projekt Red

Kao što je najavljeno na Twitteru, kompanija je započela naredni veliki korak u proizvodni video igara, pošto će istovremeno raditi na čak pet velikih igara. Ubrzo nakon toga, potvrdili su da će gotovo svaka nova video igra imati multiplayer opciju. Ovo je takođe prvi put da smo saznali da nova Wither trilogija neće biti jedine igre koje su smeštene u ovom univerzumu.

CD Projekt Red je najavio sledećih pet igara:
  • Orion - "Šifra za našu novu Cyberpunk igru, koja će proširiti našu Cyberpunk franšizu, a usput iskoristiti pun potencijal ovog mračnog univerzuma smeštenog u daleku budućnost.'' Na Orionu će raditi potpuno novi studio oformljen u Sjedinjenim Američkim Državama.
  • Polaris - "Šifra za naredni serijal Wither igara, koji smo nedavno najavili. Ovo je početak nove sage i cilj nam je da nakon Polarisa objavimo još dve Wither igre, čime bi kreirali AAA RPG trilogiju.'' Puna trilogija bi trebala da bude objavljena u narednih 6 godina.
  • Canis Majoris - "Punopravna Witcher igra, nešto odvojeno od nove Polaris sage. Razvijaće je drugi studio na čelu sa iskusnim programerima koji su radili na prethodnim Witcher igrama." Trenutno nije poznato koji developer radi na ovom projektu.
  • Sirius - "Šifra za igru na kojoj radi [The Molasses Flood], koja će takođe biti smeštena u Witcher univerzum i koju će podržati CDPR. Biće drugačija od prethodnih izdana, pošto će nuditi multiplayer, kao i singleplayer iskustvo sa kampanjom, kvestovima i pričom.
  • Hadar - "Šifra za treću, potpuno odvojenu igru, koju od nule kreira CDPR. Projekat je u najranijom mogućoj fazi, što znači da se još uvek ne igra na igri, već se radi isključivo na temeljima za ovu novu postavku.


Canis Majoris je možda najintrigantniji projekat za CD Projekt na ovoj listi. S obzirom da na njemu radi nepoznati studio, objasnili su strategiju iza ovog poteza: ''Ovo je prvi produkt koji pravimo van Grupe. Ipak, to ne znači da će on zaostajati za ostalim projektima. Na njemu će se raditi u Unreal Engine 5, zajedno sa alatkama koje koristimo za Polaris. Uskoro očekujte dodatne informacije''.

Canis Majoris označava šta bi mogao da bude novi otvoreni CD Projekt, koji je spreman da radi sa partnerima, kako na igrama, tako i na drugim projektima. Od velikog značaja iza ove odluke sigurno stoji uspeha Netlfix-ovog serijala Cyberpunk: Edgerunners.

„Naš cilj je da radimo sa iskusnim partnerima koji mogu da ispune naše zahteve i isporuče vrhunske proizvode za naše fanove,“ rekao je finansijski direktor Mihal Novakovski. „Radimo to da bismo stvorili nove, uzbudljive načine interakcije sa našim brendovima, kao i da omogućimo našim internim timovima da se fokusiraju na ono što nas pokreće kao kompaniju: razvoj revolucionarnih role-playing igara.''

Detalji oko nove igre, Hadar, su očigledno minimalni. ''Važno je znati da i dalje radimo na konceptima i na postavljanju temelja za ovu novu franšizu'', dodao je Novakovski.

CD Projet Red očigledno ima velike planove za budućnost, pa se mi sada samo nadamo da neće žuriti, kao što su uradili sa Cyberpunkom. Neka uzmu svo potrebno vreme, samo da igre ispadnju što bolje mogu!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: