Esports B92.net

F1 Esports Pro Series počinje u oktobru

Da esport ozbiljno zahvata sve pore tradcionalnog sporta jasno je već par godina unazad, ali se čini da su ove godine kao nikada pre te tendecije ka esport proširene u različitim sportskim sfera.

Nikola Savić RUR
Podeli

Tako je i devet timova koji se takmiče u “pravoj” formuli jedan organizovalo svoje esport ekipe, koje će se takmičiti u elektronskom pandanu Formuli 1, F1 Esports Pro Series, čija prva sezona počinje ovog oktobra.

Zvanična igra takmičenja je F1 2018 studija Codemasters, a partner za produkciju biće britanska kuća Gfinity, u čijoj će se Esports Areni u Londonu i održavati turniri, odnosno tri lajv događaja, koliko je planirano za ovu sezonu.

Termini održava su 10. oktobar, 31. oktobar, i veliko finale 16-17. novembra. Nagradni fond prve sezone je realtivno skroman, 200 000 dolara, ali postoje ambicionzi planovi za budućnost, kako je ovo sada trenutno samo “pilot” sezona.

Timovi koji učestvuju u Pro Series su Mercedes-AMG Petronas Esports, Red Bull Racing Esports Team, Hype Energy eForce India F1 Esports Team, Williams Esports, Renault Sport Team Vitality, Haas F1 Esports Team, McLaren Shadow, Toro Rosso Esports Team i Alfa Romeo Sauber F1 Esports Team.

Mečevi će biti prenoseni preko Fejsbuk Live i preko televizijskih mreža koje imaju prava na prenose trka Formule 1.

Izvor: RUR

Ostalo

Real Madrid predstavio eSports arenu

Legendarni “kraljevski” klub je ovih dana predstavio plan za obnovu i redizajn čuvenog stadiona Santijago Bernabeu, koji bi bo planu trebao “kraljevima” da donese dodatnih 150 miliona evra zarade godišnje. Radovi na redizajnu bi trebalo da krenu početkom naredne godine i prema procenama, koštaće nekih 525 miliona evra.

Ostalo petak 28.09. 13:54 Komentara: 2

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0

Artifact nam je ovih dana predstavio još nekoliko novih karata

Na PAX West-u smo imali priliku da po prvi put da vidimo kako izgledaju neki deckovi u novoj igri. Tokom tih par dana, igrači su mogli da isprobaju jedan od četiri decka, koji su unapred bili napravljeni. Na oficijalnoj Artifact tviter stranici, Valve se ovih dana pobrinuo, da skoro svaki dan vidimo bar jednu novu kartu.

Ostalo utorak 18.09. 17:14 Komentara: 4
strana 1 od 3 idi na stranu