Esports B92.net

NIP pritiskao organizatore da ponove njihov meč

Nakon žalbe koju je poslao NIP, organizatori Flashpoint 3 turnira su doneli odluku da se meč koji se odigrao 14. maja između švedske ekipe i Anonyma odigra ponovo.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Flashpoint
Foto: Flashpoint

Pre tri dana u prvom kolu kvalifikacionog turnira za Majora, sastali su se Ninjas in Pyjamas i Anonymo. Švedska ekipa je bila veliki favorit, a svi su očekivali da će uspeti da ostvare pobedu na Device-ovom debitantskom meču. Ipak, već u samom startu, Nindže su se požalile na nekoliko problema sa konekcijom, što ih je sprečilo da igraju na željenom nivou. Nakon nekoliko pauza, problem nije rešen, a meč se nastavio, što je velika greška samih organizatora.

Poljaci su kasnije uspeli zasluženo da dođu do pobede, što nije sprečilo igrače švedske ekipe da se požale na socijalnim mrežama. Njihove žalbe su bile upućene na stranu loše organizacije, što je sada već svima bilo jasno.

Iako takve stvari nisu dobre, to je nešto sa čime smo u istoriji imali problema kada je u pitanju esport. Niko nije rekao da Poljska ekipa svakako ne bi ostvarila pobedu, ali nije prijatno takmičiti se sa problemima kakve su imali Šveđani. Ipak, očekivali smo da je taj problem prošlost i da Flashpoint neće napraviti više propusta. To se promenilo sinoć kada su objavili da će se meč odigrati ponovo, što je razbesnelo celu CS:GO zajednicu.

Iako se gotovo svako slaže da je ovaj problem nastao zbog loše organizacije, taj problem je morao da se reši pre, ili tokom meča. Ovakav odgovor je došao prekasno, a nikako nije fer oduzeti pobedu Anonymu, koji je zasluženo slavio.

Drugi problem je nastao kada se otkrilo da je NIP izvršio pritisak nad organizatorima, zbog čega su se mnogi zapitali da li bi isti slučaj bio da je Anonymo imao te probleme, jer se radi o znatno slabijoj organizaciji. Sami igrači su izjavili da nemaju ništa sa time, već da su direktori organizacije uputili žalbu.

Poljaci su za sada odbili da odigraju meč, a većina CS:GO zajednice je stala na stranu Snaxa i njegovih saigrača, te sam siguran da ova priča još uvek nije završena. Organizator je morao bolje da odreaguje oko ovih problema i smatram da je apsolutno užasna odluku da se ovaj meč ponovo i pored toga što je NIP imao toliko problema. Nadam se da će sve tri strane moći da dođu do dogovora koji bi mogao bar na neki način da spasi integritet ovog turnira, koji je od velike važnosti za nastavak tekuće sezone.

Da li po vama ovaj meč treba da se ponovi, ili stvari jednostavno treba da ostanu onakve kakve jesu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.