Esports B92.net

NiKo i huNter konačno dolaze do velikog trofeja – G2 osvojio IEM Katowice

Nakon mnogo pokušaja i mnogo razočarenja, Nikola ”NiKo” Kovač i Nemanja ”huNter” Kovač konačno su podigli jedan od najvećih trofeja, kao što su davno i zaslužili! Njihova ekipa G2 je od kraja godine u sjajnoj formi, a juče su u finalu IEM Katowice turnira savladali Heroic!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Poslednje dve nedelje uživali smo u vrhunskim Counter Strike mečevima, ali je juče za sam kraj preostao pravi šlag na tortu. Najbolje rangirana ekipa na svetu se u finalu sastaje sa drugom najboljom ekipom na svetu!

Iako su i jedni i drugi u fantastičnoj formi, G2 je do finala imao niz od 21 uzastopno dobijene mape, zbog čega su im mnogi dali prednost. Ranije bi često u finalima nalazili način da pokvare formu, ali to nije bio slučaj juče. Igrali su bez greške, zbog čega su dobili prve dve mape.

Heroic je tada pokazao zašto je stigao do finala. Na trećoj mapi su uzvratili istom merom, ali to je bilo sve što su mogli, jer je G2 vratio kontrolu na Infernu, tačnije četvrtoj mapi.

Nagradu za najboljeg igrača dobio je HuNter, koji je stvarno bio besprekoran, posebno u važnim rundama!

Cele godine igraju bez greške i nadamo se da će tako i nastaviti. Da li verujete da počinje G2 era? Da li je ovo možda godina kada će NiKo biti najbolji na svetu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.