Intervju sa Ivanom ''Choiv7'' Živkovićem - kapitenom najbolje srpske CS:GO ekipe iNation!

Ivan “CHOIV7” Živković je rođen 27. decembra 1999. godine u Pirotu, mestu koje se nalazi na jugoistoku Srbije, koje pored čuvenog pirotskog ćilima, kackavalja, kobasica i mnogih drugih specijaliteta, može da se pohvali i vrhunskim profesionalnim CS:GO igračem koji nastupa za ekipu “iNation”.

eSports

Izvor: RUR

Ponedeljak, 06.03.2023.

12:37

Intervju sa Ivanom ''Choiv7'' Živkovićem - kapitenom najbolje srpske CS:GO ekipe iNation!
Foto: SESE

Ivan “CHOIV7” Živković je IGL (In-game leader) srpske CS:GO ekipe “iNation” koja je ove godine napravila najveći uspeh za srpski esport u poslednje vreme. Ekipa “iNation” uspela je da se plasira na “EU RMR“, finalni turnir pred Major u Parizu!

Za ekipu “iNation” pored Ivana, nastupaju i DEPRESHN, Dragon, Kind0 i VLDN!

Poštovanje Ivane, možeš li nam reći kako si počeo da igraš CS:GO i kada si shvatio da želiš biti profesionalni igrač?

Sa igranjem CS:GO sam počeo krajem 2015. godine, treba reći da tada još nisam imao ni dobar PC za CS:GO, igrao sam iz igraonice do 2018. godine, nakon toga, nekako je sve je krenulo na bolje, kad sam stigao do level-a 10 na FACEIT-u imao sam za cilj da igram FPLC, što je tada bila velika stvar, dosta profesionalaca je igralo, i tada, rekao bih 2018. godine sam odlučio da želim i ja da postanem profesionalni CS:GO igrač.

Koji su najvažniji aspekti tvoje igre?

Najvažniji aspekt moje igre može biti smirenost, da na svaku situaciju gledam hladne glave, i da nemam problem da donesem teške odluke u teškim situacijama po mene i moj tim.

Kako treniraš svoje veštine i kako se pripremaš za važne turnire?

Svaki dan započinjem sa DM, tu ostanem nekih sat vremena, zatim odgledam jedan do dva demo-a za sebe, za svoju poziciju, zatim vežbanje koje traje 6 do 8 sati, pa pregledam šta smo sve radili timski, šta smo i gde smo grešili, šta je dobro a šta je potrebno da promenimo, na samom kraju dana odgledam demo neke druge ekipe, sa kojom treba da se susretnemo ili nek top-tier ekipe.

Kako ocenjuješ taktiku i strategiju svoje ekipe i kako se prilagođavaš igračima u timu?

Pa rekao bih da su igrači ti koji su se uklopili u moj stil vođenja, za kratko vreme od četiri meseci smo uspeli dosta nekih ciljeva da ostvarimo, tako da bih dao jednu jaku devetku za taktiku i strategiju naše ekipe sigurno.

Kako se nosiš sa stresom i pritiskom koji dolaze sa igranjem na velikoj sceni?

Rekao bih da nemam neki preveliki stres kad igramo, uglavnom na početku i na kraju dana se prilagodim u zavisnosti od toga šta imam da igram, ako je neki važni meč i nije rano ujutru, volim da prošetam, da očistim misli kako bih mogao da uđem u svaki meč hladne glave, naravno, dobra ishrana i trening su sve što je potrebno da budete dobro raspoloženi i da svaki meč dočekate spremni.

Da li se družiš sa saigračima van “terena” i kako to utiče na vašu igru i timski duh?

Ovo mi je možda prvi put od kako igram profesionalno kanter da sa svima imam kontakt i van igrice, čujemo se konstantno, imamo grupu gde pišemo sve i svašta, i zabavno je uvek, mislim da je atmosfera i odnos igrača jako važan aspekt, koji može da održi tim na duge staze, rekao je kroz osmeh Ivan.

Koja su ti očekivanja za budućnost tvoje karijere kao profesionalnog igrača CS:GO?

Moja očekivanja za budućnost jesu da kao kapiten odvedem svoju ekipu na Major, i da postanemo Tier 1 ekipa u budućnosti.

Kako vidiš budućnost CS:GO kao esporta i na koji način se razlikuje od drugih popularnih igara?

Mislim da CS:GO u poslednjih par godina primenjuje dosta stvari iz sveta sporta, kao sto su psiholozi i treninzi van kantera, zato igrica sve više i više raste, više igrača je i igra, razlikuje se dosta od drugih igrica po tome što su ekipe konstantno na turnirima, konstantno se organizuje neki veliki događaj, i mislim da su igrači koji igraju CS:GO više posvećeniji samoj igrici i ulažu dosta u sebe kao individualce.

Koja ti je omiljena pesma koju slušaš za vreme “Warm up”?

Omiljene pesme tokom warmup-a su od Eminema “Mockingbird”, “River” i od Zayn-a Dusk “Till Dawn”, verovatno ih preslušam dnevno oko deset puta.

Kakva su tvoja očekivanja za RMR?

Od RMR-a možete da očekujete da ćemo dati sve od sebe, idemo polako, korak po korak, meč po meč, najvažnije je da se dobro pripremimo i da uđemo hladne glave, bez ikakvog stresa, zato što nijedan od nas neka nikakvog iskustva na Tier 1 sceni.

Šta možemo da očekujemo još od vaše ekipe?

Od ekipe “iNation” možete da očekujete uvek najbolje stvari, uvek se trudimo da idemo do kraja svaki turnir koji igramo, sledeći cilj koji imamo je da postanemo TOP 30, i da budemo konstantni, a nakon toga što se kaže, samo nebo je granica, zaključio je Ivan.

Ivanu i ekipi “iNation” želimo puno uspeha i sreće na svim predstojećim turnirima, nadamo se da će ostvariti sve što su zamislili i sve ono u šta veruju, i da jednog dana postanu TOP 10 ekipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: