Nedelja, 05.05.2019.

16:33

Team Liquid nadigrao Fnatic u velikom finalu IEM-a u Sidneju

Danas se odigralo veliko finale IEM-a u Sidneju, u kojem su se sastali Team Liquid i Fnatic, a nakon više od godinu dana, severnoamerička ekipa je knačno uspela da skine svoju kletvu, savladavši fnatic, rezultatom 3-2. U pomentom periodu, izgubili su u 10 finala na najvećim CS:GO takmičenjima, pa ne sumnjamo da će ovo biti veliki korak za njih, kada je u pitanju samopouzdanje u samoj završnici velikih događaja.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Team Liquid nadigrao Fnatic u velikom finalu IEM-a u Sidneju

Izvor: RUR Esports

Ovo će biti jedan od poslednjih turnira, na kojem ćemo gledati Cache, pošto na njeno mesto dolazi Vertigo do daljnjeg. Baš Cache je bio mapa, na kojoj smo otvorili ovo veliko finače. Fnatic je duel otvorio, osvojivši 9 početnih rundi. Ipak, Liquid se nekako stabilizirao, pa je američka ekipa na kraju prvog dela uspela da smanji prednost na 10-5. Osim pištolj runde, koje je osvojio Liquid na startu drugog poluvremena, skoro ništa više nisu uradili, pa su Šveđani priveli ovu mapu kraju bez previše problema, rezultatom 16-10.

Nakon toga usledio je Overpass, mapa na kojoj je Liquid vezao šest pobeda. Najbolji igrač prve mape, Brollan, donosi svojoj ekipi prvi rundu sjajnim triple-killom. Ipak, Liquid odmah uzvraća i osvaja sedam od narednih 8 rundi, što je bila ključna serija, koja im je donela prednost od 9-6 na poluvremenu. Fnatic bolje igra na startu drugog dela, što im je u jednom trenutku donelo i prednost od 13-12. Tada smo pomislili da će Liquid ponovo uspeti da prokocka svoju prednost, ali osvojivši četiri od poslednjih 5 rundi, nekako su izjednačili rezultat u ovom finalu.

Treća mapa bio je Mirage, mapa koja je trenutno postala najomraženija mapa među igračima. Osim sporijeg starta, koji je imao Liquid, ostatak mape dobili su prilično ubedljivo. Niko iz fnatica nije bio zagrejan na ovoj mapi, pa je Liquid eskpresno slavio rezultatom 16-8.

Nakon toga usledio je Dust 2, gde je fntaic bio odlučan da uzvrati istom merom. Iako je Twistzz završio mapu, kao najbolji frager, sa 22 ubistva, ostatak njegovog tima, bio je značajno ispod svog nivoa. Pri rezultatu 6-6, sjajnim potezima, JW-a i twista, fnatic pravi seriju od 10 rundi, koja će ih odvesti u odlučujuća mapu.

Peta, odlučujuća mapa, bio je Inferno. Liquid je ušao u ovu mapu, baš onako kako im je bilo i potrebno. Igrali su veoma agresivno, a fnatic nikako nije uspevao da pronađe način da razbije protivničku odbranu. Pri rezultatu 10-4, fnatic je imao veliku šansu da smanji prednost, pred promenu strana, ali sjajan potez Twistzza, koji sa UMPom uzima 3 killa, Liquid slavi sa 11-4. Osvojivši pištolj rundu i naredne dve, Liquid je izgledao, kao da će konačno privesti ovo finale kraju, ali fnatic se nije predao. Uzeli su narednih 5 rundi, smanjili su rezultat na 14-9 i potpuno uništili ekonomiju protivnika, samo da bi na kraju izgbuili rundu, u kojoj je Liquid koristio samo pištolje. Konačan rezultat bio je 16-9, a slavlje za sjajnu severnoameričku ekipu, moglo je da počne.

Team Liquid je konačno uspeo da podigne jedan trofej ovakvog kvaliteta, a ne možemo reći da nije zasluženo. Pored novčane nagrade od $100,000 i trofeja, koji su podigli, mladi Kanađanin, Twistzz, osvojio je nagradu za najboljeg igrača, što je njegova druga u karijeri, a verujemo da će ih biti još mnogo više, ukoliko nastavi sa ovakvim partijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: