Vesti -

SoGe merka kandidate za akviziciju

Pariz -- Francuska banka Sosijete Ženeral spremna je na akvizicije u zemljama u kojima bi njeni ogranci zahvaljući udruživanju s drugim bankama mogli da ostvare uštede.

Izvor: Tanjug
Podeli

To je pre svega slučaj u srednjoj i istočnoj Evropi.

Izvršni direktor Banke Frederik Ude izjavio je za finansijki časopis Envestir (Investi), međutim, da Sosijete Ženeral, s obzirom na nedavno objavljene rezultate, nije zaintersovana za banke u zemljama evrozone s niskim stopama rasta čija je specijalnost poslovanje s građanima.

Pojedine italijanske banke nameću se kao atraktivni kandidati za preuzimanje, s obzirom na potreban iznos dodatnog kapitala koji neke od njih moraju da prikupe prema proverama Evropske centralne banke. Tako Monte dei Pachi di Siena mora da prikupi još 2,11 milijardi evra, a Banka Keridž 860 miliona evra.

Čelnik francuske banke je prema pisanju poslovnog dnevnika Seebiz koji prenosi list Envestir takođe naglasio da je banka zainteresovana za mogućnosti akvizicija u segmentu privatnog bankarstva u Evropi.

Ude je dodao da je imajući u vidu rezultate banke od početka godine uveren da će ostvariti zacrtanu stopu isplate dividende od 40 odsto, kao i od 50 odsto u 2015. i 2016.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.