Vesti -

Putin sa tajkunom u Kini: Svet će čuti za ovaj dogovor

Peking -- Rusija i Kina potpisale su ugovor o osnivanju novog investicionog fonda prvobitnog kapaciteta od 1,5 milijardi juana (234 miliona dolara).

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Foto: Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ovaj fond će pružati finansijsku podršku industrijskim projektima u Rusiji i Kini.

Ugovor su potpisali Rusko-kineski investicioni fond i dve kineske kompanije Suijun kapital i Dadženg investment grup, prenosi agencija Rojters, dodajući da je krajnji cilj fonda da ima kapital od pet milijardi juana.

"Fond će učestvovati u implementaciji strateški važnih investicionih projekata, fokusirajući se na Centralni federalni distrikt, Daleki istok Rusije i severoistočni deo Kine", izjavio je direktor Ruskog direktnog investicionog fonda, Kiril Dmitrijev.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je sastankom sa predsednikom Kine Sijem inpingom u Pekingu otpočeo zvaničnu posetu toj zemlji, a u njegovoj delegaciji je, kako javlja Rojters, pozivajući se na dokumenta Kremlja, i ruski tajkun iz sektora aluminijuma Oleg Deripaska.

Ministarstvo finansija SAD u aprilu ove godine uvelo je sankcije protiv Deripaske i njegovih kompanija, uključujući "Rusal", zbog, kako je saopšteno, "malignih aktivnosti" Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.