Poslato pismo: Istražiti propuste u SVB i Signačer banci

Američka senatorka Elizabet Voren, koja se zalaže za uvođenje strože bankarske regulative, pozvala je na pokretanje istrage o propustima u SVB i Signačer banci.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.03.2023.

12:29

Poslato pismo: Istražiti propuste u SVB i Signačer banci
EPA-EFE/CJ GUNTHER

To je objavio njujorški dnevnik Volstrit džurnal.

Voren je danas poslala pismo generalnom inspektoratu ministarstva finansija, Federalnoj korporaciji za osiguranje depozita i Federalnim rezervama, pozivajući regulatore da ispitaju upravljanje i nadzor u ove dve banke neposredno pre nedavnog kolapsa, prenosi Rojters.

Vorenova je poručila da bi u roku od 30 dana trebalo da budu spremni preliminarni rezultati istrage, preneo je njujorški dnevnik.

"Rukovodioci banke, koji su nepotrebno rizikovali ili su pogrešno odreagovali da bi se zaštitili od potpuno predvidivih pretnji, moraju se smatrati odgovornim za ove propuste. Ovako loše upravljanje bilo je moguće i zbog niza propusta zakonodavaca i regulatora", navodi se u pismu senatorke Voren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: