Nema kraja: Propao još jedan poznati trgovački lanac

Još jedan poznat trgovački lanac je morao da pokrene stečaj.

Svet

Izvor: Fenix-magazin/IK

Sreda, 29.03.2023.

19:34

Nema kraja: Propao još jedan poznati trgovački lanac
Foto: shutterstock, Celia Ong

Trgovac cipelama Reno je prezadužen. Pogođeno je najmanje 180 poslovnica u Nemačkoj i oko 1.000 radnih mesta.

Kako javlja "Wirtšaftsvohe", Reno šuhcentrum GmbH je podneo zahtev za stečaj. Dana 28. marta 2023. okružni sud u Hamelinu naredio je preliminarni stečajni postupak.

Maloprodaja obuće ima oko 300 poslovnica u Evropi i oko 180 lokacija u Nemačkoj. Ukupno je oko 1.000 radnih mesta pogođeno stečajem. Reno je drugi najveći trgovac cipelama u Nemačkoj nakon Dajhmana.

Podneseni zahtev za nelikvidnost očigledno utiče samo na nemačke grane – ne i na sestrinske kompanije u Austriji i Švajcarskoj.

Posrnuli lanac cipela tek je pre šest meseci dobio novog vlasnika. Krajem septembra HR Grupa prodala je maloprodaju obuće kompaniji cm.sports GmbH u saradnji s GA Europe.

Ali koliko je stanje u kompaniji loše? Veb-prodavnica trenutno nije dostupna.

"Naša onlajn trgovina trenutno nije dostupna. Molimo vas za razumevanje i uskoro ćemo vam se obratiti s novostima", piše na veb-stranici "reno.de".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: